Spring naar content
Asbest

Asbest

Asbest kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Daarom is het verwerken en bewerken van asbest sinds 1993 verboden. En asbest verwijderen is aan strenge regels gebonden.

Wij houden toezicht op het verwijderen en vervoeren van asbest. Ook handhaven wij de naleving van de wetten en regels. Die verschillen voor bedrijven en particulieren. Op deze pagina leest u waaraan u zich als bedrijf of particulier moet houden.

  • Asbest bij particulieren 

    Heeft u asbest gevonden in of om uw eigen woning? Dan mag u dat als particulier onder bepaalde voorwaarden zelf verwijderen. Voldoet u daar niet aan? Dan moet u een gecertificeerd bedrijf inschakelen. U heeft altijd toestemming nodig van de gemeente.

  • Asbest bij bedrijven

    Is er asbest aangetroffen in uw bedrijf en wilt u dit verwijderen? Dit moet u altijd laten doen door een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf. Ook moet u een sloopmelding bij de gemeente doen.

Misschien ook interessant

Handhavingsverzoek indienen

Bent u van mening dat er regels worden overtreden? Dan kunt u een handhavingsverzoek doen. Zo’n verzoek moet wel voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Klachten over houtrook

Bij ons komen jaarlijks veel klachten binnen over overlast als gevolg van houtrook. Helaas kunnen wij in de meeste gevallen niets voor u betekenen.

Melding over uw omgeving

Ervaart u overlast in uw omgeving of vermoedt u dat regels overtreden worden? Dan kunt u hiervan een melding doen.