Nieuws

Wees alert: schuur buitengebied in trek bij criminelen

In het kader van de Week van de Veiligheid is een toezichthouder milieu, tevens buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) bij OddV, onlangs in Lunteren op pad geweest met de politie en de wijkagent.

Invoering Omgevingswet naar 1 juli 2023

De invoering van de Omgevingswet is al een paar keer uitgesteld, maar de wet gaat als het goed is per 1 juli 2023 in. Het aanvragen van vergunningen is vanaf dat moment veel eenvoudiger en gaat sneller.

Energielabel C wordt verplicht voor kantoorgebouwen

Kantoorgebouwen moeten per 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben om nog als kantoor gebruikt te mogen worden. Hebben ze dat niet, dan mag het pand volgens de wet na die datum niet meer worden gebruikt als kantoor. OddV gaat controleren of kantoorpanden voldoen aan de wet.

Vrees voor tekort kwaliteitsborgers

Kwaliteitsborgers worden met de invoering van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) onder meer verantwoordelijk voor het toezicht tijdens bouwprojecten. Maar dan moeten er wel genoeg kwaliteitsborgers zijn. Directeur Henk-Jan Baakman van Omgevingsdienst de Vallei verwacht een gedeeltelijke stilstand van de bouw door een tekort aan deze specialisten.

Werken bij de Gelderse Omgevingsdiensten: ‘Jouw werk: overal om je heen’

De zeven Gelderse Omgevingsdiensten zijn op zoek naar nieuwe collega’s! Alle vacatures vind je nu op de nieuwe vacaturewebsite WerkenbijGO.nl. Ook start er deze week een campagne, waarin het werk van de Gelderse Omgevingsdiensten centraal staat. Met interviews en ervaringsverhalen in tekst en beeld laten we zien dat we veel interessante en uitdagende functies hebben.

Mensen helpen om de beste keuzes te maken

Hoe zorg je ervoor dat inwoners en bedrijven zich houden aan de regels en doen wat het beste is voor de leefomgeving? Als omgevingsdienst maken we daarvoor gebruik van toezicht en handhaving. Maar er is ook een andere manier: gedragsontwerp.

Samen peil bepalen bij nieuwe woningen in Barneveld

In de Barneveldse wijk Bloemdal worden 1.550 woningen gebouwd. Hierbij gaan Omgevingsdienst de Vallei en de gemeente Barneveld de handen ineenslaan voor de controles van het peil. Hoe gaat dat in zijn werk? Toezichthouder Bouw Marian Florissen legt het uit.

Omgevingswet opnieuw uitgesteld

1 juli 2022 zou de Omgevingswet ingaan: een nieuwe wet die ook veel invloed heeft op de werkzaamheden en dienstverlening van Omgevingsdienst de Vallei. Minister Hugo De Jonge heeft nu besloten om de Omgevingswet opnieuw uit te stellen.

OddV zoekt nieuwe collega via 'Starters in Gelderland'

Onze omgevingsdienst is regelmatig op zoek naar nieuwe collega's. En ook andere overheidsinstanties in Gelderland kunnen verse aanwas gebruiken bij functies in het ruimtelijk domein.

Een slimmer risicomodel door de inzet van data

Omgevingsdienst de Vallei is gestart met het programma Risicogericht programmeren. Hierbij wordt een slim risicomodel ontwikkeld, waarmee sneller duidelijk wordt bij welke bedrijven het milieurisico het hoogst is. Onze programmamanager en strategisch adviseur Esther Lucas vertelt erover in dit artikel.