Nieuws

Werken bij de Gelderse Omgevingsdiensten: ‘Jouw werk: overal om je heen’

De zeven Gelderse Omgevingsdiensten zijn op zoek naar nieuwe collega’s! Alle vacatures vind je nu op de nieuwe vacaturewebsite WerkenbijGO.nl. Ook start er deze week een campagne, waarin het werk van de Gelderse Omgevingsdiensten centraal staat. Met interviews en ervaringsverhalen in tekst en beeld laten we zien dat we veel interessante en uitdagende functies hebben.

Mensen helpen om de beste keuzes te maken

Hoe zorg je ervoor dat inwoners en bedrijven zich houden aan de regels en doen wat het beste is voor de leefomgeving? Als omgevingsdienst maken we daarvoor gebruik van toezicht en handhaving. Maar er is ook een andere manier: gedragsontwerp.

Samen peil bepalen bij nieuwe woningen in Barneveld

In de Barneveldse wijk Bloemdal worden 1.550 woningen gebouwd. Hierbij gaan Omgevingsdienst de Vallei en de gemeente Barneveld de handen ineenslaan voor de controles van het peil. Hoe gaat dat in zijn werk? Toezichthouder Bouw Marian Florissen legt het uit.

Omgevingswet opnieuw uitgesteld

1 juli 2022 zou de Omgevingswet ingaan: een nieuwe wet die ook veel invloed heeft op de werkzaamheden en dienstverlening van Omgevingsdienst de Vallei. Minister Hugo De Jonge heeft nu besloten om de Omgevingswet opnieuw uit te stellen.

OddV zoekt nieuwe collega via 'Starters in Gelderland'

Onze omgevingsdienst is regelmatig op zoek naar nieuwe collega's. En ook andere overheidsinstanties in Gelderland kunnen verse aanwas gebruiken bij functies in het ruimtelijk domein.

Een slimmer risicomodel door de inzet van data

Omgevingsdienst de Vallei is gestart met het programma Risicogericht programmeren. Hierbij wordt een slim risicomodel ontwikkeld, waarmee sneller duidelijk wordt bij welke bedrijven het milieurisico het hoogst is. Onze programmamanager en strategisch adviseur Esther Lucas vertelt erover in dit artikel.

Invoering Omgevingswet met half jaar uitgesteld

De beoogde inwerkingtredingsdatum van de Omgevingswet wordt met een half jaar verplaatst naar 1 juli 2022. Dit geeft meer ruimte om de implementatie van de wet zorgvuldig en verantwoord af te ronden.

De Omgevingswet: wat betekent dat voor u en voor ons?

Zoals het er nu naar uitziet, gaat op 1 januari 2022 de Omgevingswet in. In dit artikel leest u wat deze nieuwe wet eigenlijk inhoudt, wat u van de Omgevingswet gaat merken en wat er voor onze organisatie verandert.

Rapport over vergunningverlening, toezicht en handhaving gepubliceerd

De Commissie Van Aartsen doet aanbevelingen over het stelsel van vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH). We informeren u hier graag over.

Bodemkwaliteitskaarten PFAS vastgesteld

Binnen de Regio de Vallei is onlangs door de gemeenten de regionale Bodemkwaliteitskaart PFAS vastgesteld. De kaart geldt als bewijsmiddel voor grondverzet van PFAS-houdende grond binnen de regio.