Spring naar content
Werken bij

Werken bij OddV

Omgevingsdienst de Vallei (OddV) zorgt voor een veilige, gezonde en duurzame omgeving waarin mensen goed kunnen wonen, werken, leven en recreëren. Dit doen we in opdracht van de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Scherpenzeel, Wageningen en de provincie Gelderland. We voeren vergunning-, toezicht- en handhavingstaken uit op het gebied van milieu en bouwen. Dit doen we efficiënt, professioneel en tegen zo laag mogelijke kosten.

Op deze pagina maak je verder kennis met onze organisatie en medewerkers. Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de leefomgeving? Dan horen we graag van je!

 • Wil je werken bij OddV?

  Alle actuele vacatures van de Gelderse Omgevingsdiensten staan op onze Werkenbij-website. Hier vind je ervaringen van collega’s, vacatures, arbeidsvoorwaarden en meer.

 • Open sollicitatie

  Is er op dit moment geen passende vacature, maar zou je wel willen werken bij OddV? Stuur ons dan je cv en motivatiebrief.

 • Vacature toezichthouder Bouw

  Heb je affiniteit met de bouw en wil je het vak leren of hierin verder groeien? De ongeveer 35 inspecteurs van het team zijn verdeeld over de onderdelen milieutoezicht en bouwtoezicht. Voor dit team zoeken we een toezichthouder Bouw voor zowel controle van de vergunde bouw als toezicht op illegale bouw en strijdig gebruik. De nadruk ligt op controle vergunde bouw. Je krijgt een ‘eigen’ rayon onder je hoede.

 • Vacature junior casemanager Bouw

  Interesse in een leer-/werkprogramma, waarbij je alle ruimte krijgt om je vak, jezelf en overheidsorganisaties te leren kennen? Ontdek het ruimtelijk domein: ter versterking van het team Vergunningverlening zoekt OddV een junior casemanager Bouw

 • Vacature casemanager Groen

  Heb jij oog voor de groene omgeving? Word dan onze nieuwe casemanager Groen bij team Vergunningverlening!

Collega’s aan het woord

 • Marieke van den Broeke

  Juridisch adviseur

  “Mijn functie is veelzijdig en hoewel het proces van aanvraag tot besluit bij elke aanvraag hetzelfde lijkt, heeft elk plan zijn eigen uitdagingen en is geen dag bij ons hetzelfde.”

 • Wendy Zwierenberg

  Adviseur Wet Natuurbescherming/Ecoloog

  “Je wordt gewaardeerd door je deskundigheid en meedenken en er is persoonlijke aandacht voor elkaar.”

 • Annet Bezemer

  Juridisch adviseur, klachtencoördinator, voorzitter OR

  “We zijn bij OddV met zo’n 30 juristen. Er is altijd wel een collega met wie je inhoudelijk kunt sparren!”

 • René Guldemond

  Teammanager vergunningverlening

  “Ik geef medewerkers mee dat ze moeten proberen verder te blijven kijken dan de regelgeving.”

Meer weten?

 • Onze organisatie

  Onze organisatie bestaat uit zo’n 140 medewerkers, verdeeld over verschillende teams. We werken volgens de principes van het Valleiwerken. Dit betekent resultaatgericht en taakverantwoordelijk werken. Daarbij staan de kwaliteiten dienstverlenend, professioneel en in verbinding centraal.

  Persoonlijke ontwikkeling en eigen verantwoordelijkheid krijgen bij ons alle aandacht. Al onze medewerkers werken met een e-portfolio, waarin opleiding en ontwikkelingen worden bijgehouden.

 • Samenwerking in het Gelders stelsel

  In Gelderland zijn er zeven omgevingsdiensten. Wij zijn één van deze zeven en we werken als Gelders stelsel nauw samen. Hierdoor kunnen we slagvaardiger optreden en beter reageren op de steeds complexere regelgeving op het gebied van milieu en leefomgeving.

  Als Gelders stelsel werken we altijd dicht bij onze inwoners, bedrijven en gemeenten. De lokale kennis benutten we hierdoor optimaal. Meer weten over het Gelders stelsel?