Heb ik een vergunning nodig voor het aanleggen van een in- of uitrit?

Woont u in de gemeente Barneveld, Ede, Nijkerk, Scherpenzeel of Wageningen en wilt u een in -of uitrit aanleggen of wijzigen? Dan is het in sommige gevallen nodig dat u een vergunning aanvraagt of een melding moet doen.

Doe de online vergunningcheck in het Omgevingsloket 

U kunt een vergunningcheck op de website van het Omgevingsloket  invullen. Hier controleert u of uw plannen vergunningvrij zijn, of dat u een vergunning moet aanvragen of een melding moet doen.

Verschil per gemeente 

Per gemeente verschilt het of u een vergunning moet aanvragen of een melding moet doen voor het aanleggen van een in- of uitrit. Dit kunt u checken in het Omgevingsloket.

Beslistermijn

Omgevingsdienst de Vallei en de gemeente beslissen binnen een termijn van acht weken over de vergunning. Deze periode kan eenmaal worden verlengd met een periode van zes weken.  

Overleg met uw buren 

Of u nu wel of geen vergunning nodig heeft, het is altijd verstandig om met uw buren te overleggen. Licht ze in over uw plannen en blijf in goed gesprek met elkaar. Mocht er een vergunning nodig zijn voor uw in- of uitrit dan moet u ook aangeven of u uw omgeving hierbij heeft betrokken.