OddV zoekt nieuwe collega via 'Starters in Gelderland'

Omgevingsdienst de Vallei is regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. En ook andere overheidsinstanties in Gelderland kunnen verse aanwas gebruiken bij functies in het ruimtelijk domein. Reden voor samenwerkingsverband Werken in Gelderland om een nieuw initiatief in het leven te roepen: ‘Starters in Gelderland – ontdek het ruimtelijk domein’. Wij nemen deel aan dit project. In dit artikel lees je waarom onze hr-business partner Suzanne Koppers dit zo’n goed idee vindt, en vertelt Yvonne Neven als projectleider van ‘Starters in Gelderland’ hoe het proces ervoor staat.

Speeddaten met sollicitanten

Zo’n tachtig. Dat is het aantal enthousiaste reacties dat binnenkwam op de vacatures voor het programma van ‘Starters in Gelderland’. “Er zijn 22 Gelderse overheden die deelnemen en in totaal 28 banen aanbieden,” vertelt projectleider Yvonne Neven. In die functies gaan jonge professionals van maandag tot en met donderdag aan de slag bij hun nieuwe werkgever. Op vrijdag volgen ze samen een speciaal programma van de Radboud Academy om zich verder te ontwikkelen als overheidsprofessional.

Sollicitanten konden tot half november reageren op een van vijf verschillende rollen. “We zien dat er een goede spreiding per rol is,” aldus Yvonne. “Met vijftig mensen is er inmiddels digitaal gespeeddatet; in totaal zijn er 140 gesprekken gevoerd.”

Vanuit de schoolbanken

Yvonne heeft er alle vertrouwen in: “Er moeten mooie matches gemaakt kunnen worden.” Ook Suzanne Koppers van Omgevingsdienst de Vallei (OddV) hoopt op zo’n mooie match. “Wij vinden dit een heel goed initiatief”, zegt ze. “Als omgevingsdienst zijn we te klein om zo’n divers en interessant traineeship voor pas afgestudeerden aan te bieden. Maar we zijn natuurlijk altijd op zoek naar goede mensen. En hoe leuk is het dat je iemand vanuit de schoolbanken in je organisatie kunt vormen? Daarom is het mooi dat we dit samen met andere Gelderse partijen oppakken.”

“Onze organisatie heeft een plek beschikbaar gesteld voor een vergunningverlener bouw”, vertelt Suzanne. “Onze manager Vergunningverlening, René Guldemond, wilde graag aan dit project meewerken. Samen met het team doet hij de speeddates en de gesprekken die daaruit voortvloeien.” Suzanne benadrukt dat het proces soepel verloopt en de communicatie vanuit Werken in Gelderland prettig is. “Ik vind het leuk om dit samen met alle deelnemende organisaties te doen. En die tachtig sollicitanten weten nu ook meteen dat er omgevingsdiensten bestaan. Een mooie winst!”

28 enthousiaste starters

Hoe het verdergaat na de speeddates en vervolggesprekken? “In principe weet elke organisatie aan het eind van dit jaar wie de nieuwe collega wordt,” geeft Yvonne aan. “Al kan er in sommige gevallen maatwerk nodig zijn, en wordt een vacature misschien opnieuw opengesteld. Maar op 1 februari 2022 gaan er in elk geval 28 enthousiaste starters aan de slag voor het Gelderse ruimtelijk domein!”

Op de vraag of er een volgende ronde van ‘Starters in Gelderland’ komt, is Yvonne duidelijk. “Het is zeker de intentie om door te gaan met dit initiatief, want er is veel vraag naar nieuwe collega’s in het ruimtelijk domein. Op basis van alle ervaringen willen we het proces verbeteren en onderzoeken we hoe we dit project kunnen voortzetten.” Of OddV dan ook weer van de partij is? Suzanne: “Als dat vervolg net zo goed is als de start van het huidige project, en de ontwikkeling van onze nieuwe collega ons goed bevalt, dan doen wij de volgende keer zeker weer mee!”

OddV heeft momenteel de vacature junior casemanager Bouw openstaan. Wil jij alsnog deelnemen aan dit programma? Solliciteer dan op deze functie.