Snelservice

Snelservice

Dakkapel of bijgebouw plaatsen? Vergunning binnen vijf werkdagen!

Snel en simpel een vergunning aanvragen voor een kleine verbouwing: het kan nu met de Snelservice Vergunningaanvraag. In de gemeenten Ede, Barneveld, Nijkerk, Wageningen en Scherpenzeel is een proef gestart, waarmee u binnen vijf werkdagen uw vergunning voor een dakkapel of bijgebouw in huis heeft.

Hoe het werkt
Met de Snelservice maakt u gebruik van een online plantoetser waarmee u snel en simpel uitzoekt of u een vergunning moet aanvragen. Blijkt dat u geen vergunning nodig heeft? Dan kunt u meteen een Verklaring Vergunningvrij Bouwen downloaden. Wel een vergunning nodig? Dan maakt het systeem automatisch een bouwtekening aan de hand van de door u opgegeven afmetingen. U voegt een foto van uw situatie toe en de behandeling van uw vergunningaanvraag wordt direct gestart. Binnen vijf werkdagen krijgt u bericht of uw aanvraag is goedgekeurd.

Snelservice voor dakkapel en bijgebouw
De Snelservice is een samenwerking tussen de gemeenten Ede, Barneveld, Nijkerk, Wageningen en Scherpenzeel en Omgevingsdienst de Vallei (OddV). In elke gemeente zijn een aantal bestemmingsgebieden aangewezen die in aanmerking komen voor de Snelservice. De pilot duurt een jaar. In deze periode geldt de Snelservice alleen voor de vergunningaanvraag voor dakkapellen en bijgebouwen.

Omgevingswet
De Snelservice Vergunningaanvraag is een servicegerichte toepassing die het mogelijk maakt eenvoudig en snel een omgevingsvergunning aan te vragen. Dit past in de bedoeling van de Omgevingswet die op 1 januari 2022 ingaat.

Hoe kom ik bij de Snelservice van mijn gemeente?
Klik op u gemeente om meer te lezen over de Snelservice in uw wijk.

Gemeente Ede
Gemeente Barneveld
Gemeente Nijkerk
Gemeente Wageningen
Gemeente Scherpenzeel

Het is ook mogelijk om een account te maken bij BLITTS en een postcode-check te doen om te zien of u in aanmerking komt voor de Snelservice.